Àuria Cosmètics, o com produir de forma local amb compromís social

 

Cosmetica 2Podria semblar arriscat muntar una divisió empresarial l’any 2008 quan la crisi ja trucava a la porta i el tancament d’empreses començava a ser una realitat. Aquesta va ser una de les mesures que va prendre Àuria Cooperativa, el centre especial de treball del grup Àuria, aquell mateix any, encaminada a diversificar la seva producció i dependre, en menor mesura, dels serveis de manipulats que prestava a les altres empreses de la comarca, una font constant de contractes des de la seva fundació, l’any 1972.

L’Anoia, un territori de la província de Barcelona amb forta tradició industrial relacionada amb el tèxtil, la confecció i la filatura, arrossegava una desacceleració industrial des de molt abans de la crisi. L’any 2006, per exemple, l’atur ja era superior al 10% i l’any 2016, amb un 16,3% d’atur registrat, era la taxa més alta de totes les comarques de l’àrea de Barcelona.

Àuria Cooperativa va néixer com a Taller Àuria SCCL com una iniciativa de l’associació de pares i mares de persones amb discapacitat intel·lectual en edat de treballar, per oferir oportunitats laborals a tots aquests joves. Una història de lluita i tenacitat que va formalitzar-se l’any 1981 amb la constitució com a Cooperativa de Qualificació Especial i, posteriorment, per adaptar-se a la legislació catalana, com a Cooperativa d’Iniciativa Social Mixta de Treball Associat i Consumidors i Usuaris, sense ànim de lucre.

Una de les missions de la Cooperativa ha estat, durant tots aquests anys, la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual. Avui, el 70% de la plantilla està integrada per persones amb especials dificultats. Amb aquesta realitat i fruit de la missió fundacional, Àuria Cooperativa va decidir diversificar els seus serveis amb noves línies de treball, a base d’innovació, inversions de gran calibre, formació, transformació de les instal·lacions i especialització.

L’especialització és una de les raons que expliquen Àuria Cosmètics, l’única empresa de cosmètica feta des d’un centre especial de treball que produeix per a tercers: grans empreses del sector per a qui s’elaboren colònies i perfums, s’envasen, es manipulen, s’etiqueten i s’emmagatzemen fins a la seva distribució.

Una producció local que contempla tot el seu cicle fins a l’elaboració del producte final, feta en una divisió empresarial que ocupa més de cent treballadors. En total, cal considerar que Àuria compta amb de 700 treballadors i, avui, és l’empresa més gran de la comarca amb més professionals.

Àuria Cosmètics és una història d’èxit. Un exemple de com la innovació pot transformar un CET i convertir-lo en especialista. Ara, el repte és convertir Àuria Cosmètics en un referent dins del sector per la seva competitivitat, qualitat i un índex de satisfacció del 98%. Un repte habitual que entomen les empreses de l’economia social que treballen i competeixen amb les empreses i el mercat ordinari sense cap altre segell de distinció que el que atorguen els clients amb la seva confiança i la seva col·laboració.

www.auriacosmetics.com

 

Idiomes


Català
Español

 

On som?

D’acord amb el que estableix la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la informació i el comerç electrònic, t’avisem que al navegar per aquest espai web acceptes expressament l’ús de cookies.