El conseller Damià Calvet visita les instal·lacions d’Àuria Cooperativa

 

ConsellerCalvetEl Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat les instal·lacions de Ses Oliveres d’Àuria Grup per conèixer les activitats econòmiques del centre especial de treball, entre les que destaca el servei de manteniment vial i la conservació d’infraestructures, que executa contractes del Departament.

La visita ha servit també per explicar les polítiques d’inserció laboral i formació que impulsa Àuria entre col·lectius en risc d’exclusió social i persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental.

Miquel Canet, director general d’Àuria Grup, que ha estat acompanyat de membres de la direcció de totes les entitats i de les presidentes d’Àuria Cooperativa i Àuriafil, Teresa Maria Jorba i Pilar Salat, ha destacat el caràcter “d’economia social d’Àuria que ha fet de la qualitat la bandera davant els clients per esdevenir un proveïdor de serveis basat en les més exigents certificacions” i garantir un compromís d’excel·lència i feina ben feta en tots els contractes amb tercers.

Així mateix, Canet ha reivindicat el pes de l’economia social i cooperativa a Catalunya i ha recordat l’estudi que Àuria va fer del retorn de la inversió social (metodologia SROI, Social Return of Investments) a partir del qual es va establir que per cada euro invertit per les administracions en subvencions públiques al centre especial de treball, se’n retornaven 4,49 en concepte de retorn directe en impostos, salaris i compres o contractacions, a banda del retorn indirecte amb polítiques d’estalvi per l’administració en conceptes de desocupació, pensions no contributives per invalidesa, en centres de dia d’atenció especialitzada i sistema de salut.

Anys i mentalitat

El conseller Calvet ha felicitat Àuria per la inversió “en anys i mentalitat” per fer créixer Àuria Cooperativa que ocupa 397 persones, amb una proporció del 75% amb discapacitat. Cal “explicar la capacitat d’una empresa com Àuria perquè no es perdi de vista l’esforç i el valor social que aporteu a la societat”, ha esperonat del conseller que ha emplaçat l’administració a “saber valorar aquesta realitat amb les obligacions dels contractes reservats.

Àuria Cooperativa és proveïdora de serveis del Departament de Territori i Sostenibilitat des de mitjans dels anys 80 i, any rere any, pugna per mantenir l’adjudicació del contracte de manteniment de carreteres que permet que les màquines d’Àuria s’ocupin de la conservació i adequació dels vials de la comarca de l’Anoia.

 

Idiomes


Català
Español

 

On som?

D’acord amb el que estableix la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la informació i el comerç electrònic, t’avisem que al navegar per aquest espai web acceptes expressament l’ús de cookies.